Info. pacients Recerca Docència Info. professionals Agenda Qui som? Enllaços d'interès
   
GRANULOMA ANULAR

Acne

Alopècies

Berrugues víriques

Càncer cutani

Dermatitis atòpica

Dermatitis herpetiforme

Èczema

Granuloma anular

Hidradenitis supurativa

Liquen esclerós i atròfic

Liquen pla

Lupus

Malalties de transmissió sexual

Malalties psicodermatològiques

Melanoma maligne

Melasma

Mol·lusc contagiós

Nevus melanocítics

Onicomicosi

Panniculitis

Pèmfig vulgar

Pemfigoid

Pitiriasi rosada

Pitiriasi versicolor

Psoriasi

Queratosi actínica

Queratosi seborreica

Rosàcia

Sarna

Urticaria

Vitiligen

 

Què és?

El granuloma anular és una malaltia de causa desconeguda que afecta al col·lagen de la dermis. Es desenvolupa una inflamació al voltant dels vasos sanguinis que altera el col·lagen i les fibres elàstiques.

Pujar

Com es manifesta?

Es manifesta en forma de pàpules i plaques de color de la pell o vermelles, de consistència ferma i que s’agrupen en forma d’anell o disposició anular. Generalment es localitzen a zones d’extensió, com dors de les mans i peus, colzes i genolls. Es tracten de lesions asimptomàtiques tot i que a vegades poden picar, i tenen un curs crònic autolimitat. La malaltia remet en els primers dos anys en la majoria de casos, tot i que les recidives són freqüents.
És una malaltia freqüent que apareix principalment en nens o adults joves.
Existeixen formes generalitzades que es caracteritzen per l’aparició de múltiples pàpules de petita mida que afecten a tronc i extremitats. És una variant poc freqüent que quan apareix sol ser en edats més avançades.

Pujar

Com es diagnositca?

El diagnòstic és clínic encara que en ocasions es pot requerir de la realització d’una biòpsia cutània per a confirmar-lo.

Pujar

Com es tracta?

Al tractar-se d’un procés autolimitat, és a dir, que es resol espontàniament, en la majoria de casos no es requereix tractament. Poden utilitzar-se en els casos amb afectació més extensa, quan pica o en aquells en els quals les lesions són desfigurants, glucocorticoides tòpics o intralesionals, així com altres teràpies com PUVA, criocirurgia, làser CO2 o tractaments sistèmics (ciclosporina, dapsona, retinoides,...)


Pujar

 

 

 

Consells pràctics
Cures i tractaments dermatològics
Tècniques diagnòstiques