Info. pacients Recerca Docència Info. professionals Agenda Qui som? Enllaços d'interès
     
Cartera de serveis

BIÒPSIES CUTÀNIES

La pràctica d’una biòpsia cutània és molt freqüent en Dermatologia. Consisteix en agafar un fragment de pell de mida variable (des de 3 mil·límetres a pocs centímetres) d’una lesió o erupció cutània  per tal d’establir o confirmar el seu diagnòstic. La fàcil accessibilitat de la pell, la rapidesa en la realització de les biòpsies i les escassíssimes complicacions dóna lloc a la pràctica de biòpsies cutànies de forma rutinària

Les biòpsies es realitzen per a l’estudi de múltiples processos inflamatoris i també tumorals (benignes o malignes) i la seva pràctica no implica que es sospiti un tumor maligne. Les biòpsies poden realitzar-se amb un llevabocins (punch) o mitjançant una fulla de bisturí (extirpació en fus). Solen ser de poca profunditat, però inclouen totes les capes de la pell.

Una vegada practicada la biòpsia, aquesta s’inclou habitualment en formol i posteriorment en un bloc de parafina, un material que permet donar un suport adient per tallar la biòpsia, tenyir-la amb colorants específics (hematoxilina-eosina) i examinar-la al microscopi.  

 

 

 

Informació malalties
Consells pràctics
Cures i tractaments dermatològics

Tècniques diagnòstiques

Biopsia cutània

Dermatoscòpia

Examen amb llum de Wood

Examen directe al microscopi

Fototest o fotoprova

Immunofluorescència directa

Microscòpia confocal

Prick test i variants

Prova del fotopatch

Proves diagnòstiques en les urticaries

Proves epicutànies